Alege calitatea în materie de băuturi alcoolice

Știi ce este mai perfect decât orice altă băutură alcoolică? Țuica și pălinca! Dacă alegi una dintre acestea, atunci cu siguranță merită să discuți despre calitate, despre tărie și despre gust. Cea mai apreciată țuică și pălincă este țuica București, pălinca București, pălinca Prahova și pălinca piersici. De ce? Vei afla în rândurile care urmează.

De ce este atât de apreciată pălinca piersici? Ei bine, poate că bunicii sau părinții tău optau pentru obținerea acesteia acasă sau împreună cu alți prieteni într-un loc anume în sat. Astăzi, se mai practică astfel de activități, motiv pentru care mai putem vorbi despre calitate în materie de băuturi alcoolice.

Piersicile sunt un bun aliat al pălincii și țuicii, deoarece acestea sunt bogate în zahăr, au un gust deosebit, dar și o finețe aparte. Ca urmare, țuica sau pălinca obținută, nu poate fi decât calitativă.

Mai mult decât atât, cu cât se va acorda mai multă atenție obținerii acesteia, cu atât rezultatul va fi mai mulțumitor. Fii sigur de faptul că bunicii sau părinții tăi așa procedau.

Aminteam anterior, însă, și de tăria pe care țuica sau pălinca o poate avea. Concentrația alcoolului este, de fapt, tăria băuturii alcoolice. În cazul merelor și a prunelor este cea mai ridicată, aceasta putând atinge valori între 24% și 50%. Chiar foarte mult! De aceea se va opta și pentru dubla distilare și se va adăuga apă în prima serie, astfel încât produsul rezultat să nu fie nici prea tare, dar nici prea slab.

Pentru o tărie cât mai ridicată, dar și pentru o calitate superioară, fructele fermentate se vor fierbe la foc mediu, astfel încât acestea să nu se lipească de fundul cazanului. Acesta este lucrul pe care ți-l poți dori cel mai puțin. Nu este plăcut ca fructele fermentate să se lege de fundul cazanului, pentru că astfel țuica sau pălinca poate căpăta un gust ciudat.

La fel de multă atenție trebuie acordată și apei de izvor folosite. Aceasta trebuie să fie curată, pentru a nu te trezi că țuica nu mai are gustul pe care și-l amintești sau tăria pe care o așteptai de fapt.

Și nu în ultimul rând, vorbim despre calitate și despre rezultatul final. Fiecare pas în parte este important în procesul de obținere țuică și pălincă. Chiar dacă aceștia sunt urmați încă din moși strămoși, sunt cei corecți cu ajutorul cărora vei putea obține o băutură alcoolică calitativă.

O băutură de împărțit cu prietenii, cu familia, dar și de făcut cadou!