Dupa micropigmentarea sprancenelor

Dupa ce veti trece prin micropigmentarea sprancenelor, va trebui sa respectati cateva sfaturi simple pe care vi le va da esteticiana. Aceasta va aplica o crema de protectie si va va sfatui sa o aplicati de 2 – 3 ori pe zi, in strat subtire, sau ori de cate ori simtiti zona uscata. Va trebui sa folositi aceatsa crema pentru minim 14 zile sau pana cand zona este complet vindecata. Nefolosirea cremei poate cauza o micropigmentare a sprancenelor incorecta sau chiar dezvoltarea unor complicatii nedorite.

S-ar putea sa simtiti zona uscata sau sa va manance pe masura ce se vindeca. Initial, culoarea s-ar putea sa apara foarte intensa. Dureaza aproximativ patru saptamani pentru ca pigmentul sa se stabilizeze si culoarea sa ajunga la nuanta permanenta.

Zona din jurul sprancenelor poate fi rosie sau putin trasnpirata imediat dupa tratament si, depinzand de procedura, cateva zile dupa. In prima zi, este posibil sa vedeti si cateva picaturi de sange.

Va trebui sa evitati jeturile directe de apa ale dusului sau sa stati in cada prea mult, deoarece aceste actiuni este posibil sa indeparteze pigmentul sau sa creasca riscul de infectie. Va trebui, de asemeni, sa evitati apa cu clor prea mult, asa cum sunt piscinele, si expunerea la razele de soare pana la vindecarea completa.

Poate dura pana la doua saptamani pentru a fi realizata o vindecare completa. Dupa aceasta veti putea sa va reluati rutina obisnuita si sa folositi produsele de infrumusetare pe care le foloseati.

Riscurile micropigmentarii sprancenelor

Posibilele riscuri ale micropigmentarii sprancenelor sunt:

– rezultate dezamagitoare, reprezentate de catre greseli care pot fi foarte greu de reparat;

– infectie;

– o reactie a pielii, precum transpiratie, crapare, defoliere sau supurare;

– granuloame – mici chisturi ce se formeaza sub piele in jurul pigmentului;

– cicatrici sau o crestere mai mult decat necesara a tesutului cicatrizant;

– o reactie alergica la pigment, insa aceasta este rara, deoarece se face un test in sedinta de consultatie;

– complicatii ecografice – rareori, unii oameni au experimentat arsuri sau transpiratie excesiva a zonei dupa ce au facut o ecografie.

Ce trebuie facut daca aveti probleme cu micropigmentarea sprancenelor?

Daca aveti probleme cu micropigmentarea sprancenelor, ar trebui sa va adresati esteticienei care vi le-a facut. Daca acest lucru nu este posibil, adresati-va medicului de familie. Acesta va va indruma spre specialistii de care aveti nevoie si acestia va vor rezolva problemele prin recomandarea procedurilor necesare vindecarii.

Pentru a evita orice problemaa, alegeti esteticieni specialisti in micropigmentarea sprancenelor, care au toate acreditarile la zi si un portofoliu bogat. Astfel, nu doar ca veti fi sigur/a ca veti avea o lucrare de calitate, insa veti si sustine igiena acestei practici si pe cei care o respecta intocmai. Nu ezitati sa lasati review-uri daca ati fost satisfacut/a de lucrare sau nu, pentru a ajuta si alti posibili clienti sa se ghideze in alegerea esteticienei preferate.

Puneti esteticienei orice intrebari ati avea inca de la prima sedinta si faceti-va o micropigmentare a sprancenelor doar daca sunteti 100% sigur/a ca asta este ceea ce va doriti.